Destruktivtì dìni aġymdar ķyzmetìnen zardap šekkenderge konsulʹtativtìk-psichologijalyķ kômek kôrsetudìṇ negìzgì žoldary - Baitenova, Nagima (Chabaršy. Dintanu serijasy, 2019)
Бұл макалада деструктивті діни ағымдардың қызметінен зардап шеккендерге консултативті-психологиялық көмек көрсетудің негізгі жолдары және әдіс тәсілдері көрсетілген және бұл әдіс тәсілдер әлемдік деңгейде танымал ғалымдардың Роджерс К., Франкл В., С.Хассен еңбектеріне негізделе отырып жазылған. Дін біздің қоғам дамуының негізгі бір факторына айналғанын ескеретін болсақ, адам баласының деструктивті діни ағымға ден қоюы да оған психологиялық тұрғыдан нақты әсер етудің арқасында іске асырылатынын естен шығармауымыз қажет. Ал бұл дегеніміз халық өмірінің, денсаулығы мен бақуаттылығының, саяси-құқықтық, рухани-танымдық және әлеуметтік қауіпсіздігі болып табылады. Деструктивтік діни ағымдардың қызметінен зардап шеккен 1134 адам оңалтылды. Бұл радикалды және деструктивтік діни ағымдардан зардап шеккендерге көмек көрсету орталықтарының белсенді жұмысы нәтижесінде орындалды. 2017 жылдың бірінші жартыжылдығында ел аумағында 5000-нан астам іс-шара өткізіліп, оған 6630 адам қамтылды. Бұл туралы Дін істері және азаматтық қоғам министрлігі хабарлады.Мақалада діндердің жаһандық проблемаларының адам өмірінің түрлі жіктеріне және өркениеттің болашағы туралы мәселені шешуге ықпал етуге арналған. Мақалада әр түрлі бағыттағы ойшылдардың жаһандық мәселелерін шешу жолдары мен әдістері қарастырылады.