Praktische verstandigheid - een ontwerp - Zee, Theo van der (Handelingen, 2022)
Werkers in het onderwijs, de zorg en de politie hebben te maken met een hoge werkbelasting. Deze publieke professionals ervaren de minste grip op hun werk, omdat ze van doen hebben met hoge werkeisen én met een geringe autonomie. Veel van hen lijden onder de ‘ontzieling’ van hun vak. Wat te doen, opdat zij hun werk kunnen ervaren als ‘goed werk’? Deze bijdrage biedt een ontwerp voor publieke professionals om hun praktische verstandigheid te activeren en goed werk te verrichten.